Cer Cari :

15 Sep 2018

Kos Poslaju 2018 Selepas SST (printed - downloadable)

Baru berkesempatan update kos Poslaju 2018 selepas SST.

Sebelum ni Kaklong masih quote harga yang selepas mansuh GST haritu.
Kaklong ni bab nombor memang slow sikit, walaupun dapat A1 Math masa SPM dulu. Haha

Kos Poslaju 2018 selepas SST
Ini ialah harga yang Poslaju charge tau.
Kaklong tau ramai seller yang amik surcharge atas kos Poslaju ni.
So pandai-pandai la ya..

Kaklong tak mark-up kos pos.
Tetap quote harga yang sama.

Kos plastik dan transport tu Kaklong serap dengan menggunakan perkhidmatan Mat Despatch.
Setakat ni harga dia murah sikit.
Nak kata untung tak juga, tapi dapat cover kos plastik, minyak kete, dakwat printer dan kertas (untuk print consignment note), tanpa perlu mark-up kos pos kat customer.

Bagi Kaklong fair la macam tu.
Customer tak perlu tambah duit.
Kaklong pun tak perlu tambah handling cost ni.

Sape yang perlukan jadual di atas sila la save gambar tu ya.
Tak pun download kat sini:


Owh, jadual ni hanya sampai 2kg je, sebab produk Kaklong jarang exceed 2kg.

Dan ni senarai kos poslaju dari Semenanjung ke Semenanjung, Sabah dan Sarawak sahaja.
Yang lain Kaklong tak buat sebab ini untuk kegunaan peribadi.
Pastu rasa nak kongsi ngan korang pulak. 

Hehe..

Semoga bermanfaat ^^

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Komen la sikit ^^