Cer Cari :

28 Ogo 2018

Jeles dengan Micro-Influencer

Tau tak apa yang Kaklong jeles?


Ada 950 followers dan setiap gambar ada 250 likes (26%)

Kaklong pula ada 2200 followers dan ada 100 likes (4.5%)

Naseb baek bukan ada 20k followers dan 100 likes pada gambar (0.5%)

Orang yang engagement rate tinggi dengan jumlah followers yang tak semestinya tinggi ni dinamakan micro-influencer.

Dan orang itu adalah adik bongsu Kaklong 😤

===========================================

Micro-influencer ni lebih dipercayai sebab mereka ada niche yang kecil tapi berkualiti.
Pendek kata, hampir semua yang follow dorang tu, memang bertujuan untuk follow.

Bukan sekadar nak ramaikan majlis ke, atau saja-saja nak follow back ke, atau follower hantu, atau follower berbayar.

Mereka ni lebih diminati oleh para sponsor.
Sebab bila dorang review memang lebih dipercayai oleh folllowers berbanding mereka yang kerjanya dapat duit dengan buat review.

Orang macam ni biasanya dorang ada X-factor.
JAdi diri sendiri.
Tak tiru orang lain.
Tak ikot normalisasi dunia..

Dorang buat je apa nak buat, dorang ni authentic.
Sebab tu ramai admirer dan follower yang betul-betul ikuti perkembangan dorang..

Erm...
Jelesnya saya..
Saya tak macam tu..

Kaklong ni orang biasa-biasa je.

Takpe la.. Nak wat camana....
Terima je la hakikat itu 😖


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Komen la sikit ^^