Cer Cari :

29 Ogo 2018

Cara dapatkan Free Shipping di Shopee

Tadi iklan #shopee lalu.

Kaklong baca komen, ramai juga marah.
Cakap "shopee offer free shipping tapi bila check-out tak dapat pun free shipping. Tipu je tahu..."

Kepada yang belom tahu, shopee dah tukar sistem.
Free shipping tu kita kene redeem, dia tak automatik macam sebelom ni.

Sape tak tau camana nak redeem, ni Kaklong tunjukkan.
Rujuk gambo demi gambo di bawah.

* Kaklong bukan bekap shopee tau, tapi rasa sayang kat korang yang tak dapat free shipping padahal beli mahal².*

 Lepas dah pilih barang, contohnya nak beli serunding ni, korang tekan 'use voucher or enter code' (anak panah biru)

Lepas tu dia akan bawa ke page ni.
Pastikan dah tick.

Pastu tekan 'OK'

Pastu dia akan bawa semula ke troli.

Nampak tak, 'Free shipping voucher' dah selected.

Pastu tekan "check out".
Jangan takut, belom perlu bayar lagi ni..


Korang akan dibawa ke page untuk confirm order.

Nampak tak bulatan tu..
Kos shipping dia 0.00.
Poslaju 0.00

Total payment pun sama dengan harga serunding tadi.
Takde bayaran tambahan.

Maksudnya memang free shipping la tu..

Dah puas hati, tekan 'place order'.

* P/S : Delivery address kat atas tu memang alamat betul Kaklong tau. Sape nak bagi hadiah kat baby yang bakal lahir bulan depan ni bole la antor hadiah ke alamat tersebut. Huhuhu

(tak malu minta hadiah 😚)

 Walau bagaimanapun...

Amik perhatian ya..

Ada juga seller yang tak offer free shipping.

Contohnya, kaklong nak beli kain ni 6 meter. Jumlahnya rm90. Banyak la ni kan.

Lepas redeem voucher dan tekan check-out..... (sambung gambo bawah)......

Tengok² kos shipping dia bukan 0.00.
Tapi kene tambah rm8.

Depend pada seller la.
Ada yang rm5.90 camtu.

Jadi, korang bole decide nak bayar je rm8 tu (murah dah tu untuk kain 6 meter) atau cari seller lain yang offer free shipping.

Jangan marah² tau.
Nanti tumbuh wrinkle² kat muka.

Pengguna bijak, faedahnya banyak.
Anda mampu mengubahnya..

Semoga bermanfaat 😘

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Komen la sikit ^^