Search

Short Review : Pirates of the Caribbean : Dead Men Tell No Loes (Salazar's Revenge)

12.6.17



Salam..

Sepanjang bulan puasa ni Kaklong tak tengok movie.
Nampak cam takde pun cerita best.
Namun begitu sehari sebelum puasa Kaklong sempat gak cilok kejap tengok Pirates of the Caribbean : Dead Men Tell No Tales.
Malas nak review..

Erm...

Alang-alang dah sebut ni, review la sikit.



Ada SATU sebab sahaja Kaklong suka tengok Pirates of the Caribbean ni (mula dari kisah pertama sampai yang lates) iaitu Captain Jack Sparrow.

Namun begitu semua cerita ni sangat-sangat menyampah untuk Kaklong tonton kerana SATU sebab;

Pasangan Turner-Swan tu yang annoying gila tu

Biasanya Kaklong skipped je bila pasangan tu muncul. Time Jack Sparrow je tengok sebab seronok tengok gelagat beliau.

Yang Dead Men Tell No Tales ni dah tukar orang baru iaitu Henry yang mana Kaklong suka dia ni berlakon dan kacak; dan Carina yang sama annoying macam Elizabeth Swann tu.

Plot dia sangat simple, straight forward je, predictable dan takde kelainan.

Namun cinematography dan CGI dia serta lagu-lagu best.
Walaupun cerita ni cam takde apa-apa yang menarik namun gaya persembahan dia yang syok tengok membuatkan Kaklong tak perasan plot dia sangat la simple macam pementasan sekolah.

Plot twist dia tak pun tak masuk akal..
Part cemas pun tak rasa cemas..
Apapun, Kaklong enjoy menonton kerana olahannya yang bagus sebagaimana filem2 Disney lain.

Satu je francais dia yang Kaklong paling suka iaitu On Stranger Tides.
Yang dilakonkan oleh Penelope Cruz jadi ex-awek Jack yang dorang nak cari air pancut untuk hidup kekal abadi.
Itu la satu2nya cerita dia yang tak annoying.
Mungkin sebab takde pasangan Turner-Swann tu kot.

Sebenarnya Kaklong berharap Penelope Cruz muncul dalam filem ni; rupa-rupanya kisah lain pulak.
Harap-harap next time dia ada la..
Rasa macam serasi je tengok dia dengan Jack tu.
Dah ler dia tu garang. Asyik menjerit-jerit je; tapi comel pula tengok. Haha..

Nak bagi berapa ya?

Bagi rate 6/10

Markah penuh kat persembahan yang syok dan tak menjemukan termasuk CGI n muzik.
Tolak markah kat idea yang tak kreatif dan takde kelainan, serta Carina yang diharap dapat berpakaian lebih sopan sebagaimana lanun yang lain.

Wassalam..

P/S: Sebenarnya harini nak cakap pasal lain, tetibe tulis review filem pulak. Aiyooo...

You Might Also Like

0 Geng Kaklong

Sila tinggalkan jejak untuk Kaklong ziarah.

Tak tau nak komen apa..?
Komen je, "Wah, bagus la awak ni Kaklong, comel pula tu"
Kui kui kui... :D

AFB Blogs