14 Jun 2017

Review: Lipstick Maybeline

Salam..

Semalam kita shopping kat Watson..
Harini nak review lipstick Maybeline yang beli semalam.

Kaklong dari dulu sampai sekarang suka warna light pink yang seakan-akan warna bibir.
Sebelum ni Kaklong setia dengan Maybeline Watershine P22 dan P24.
Lipstick tu pun dah kontot, nak kene topup la ni.

Malangnya kat Watson tu takde Maybeline Watershine.
Tak tau la kalo dah tak wujud lagi model tu.. Ataupun kat situ je takde.
Malas nk gi cari tempat lain, terpaksa la godek model lain.

Tertarik kat lipstick Maybeline ni: model The Powdermattes by Color Sensation.
Warna-warna dia semuanya ceria dan bertenaga.
Sesuai la dengan nama sensation dia tu. Huhu.
.

Pikir punya pikir rasa nak memberanikan diri la pakai warna terang sikit..
Warna terang ni memang tak sesuai dengan karakter Kaklong yang jenis down to earth.
Tapi kan, sekali sekala nak berada di luar norma, apa salahnya..
Kannn..

Pilih punya pilih akhirnya Kaklong pilih warna ni..
Pinknyaaaa
Technically Pink..
Perghhh.. Pink betul warna dia..
Ni kiranya warna paling lembut la. Ada lagi pink yang lagi terang.
Nak tengok warna dia kat bibir kaklong?

Lawa tak?
Sila abaikan wajah yang tak berapa fotogenik tu..
Fokus kat warna lipstik tu je okay..

Kaklong suka lipstick ni. Ia jenis matte.
Warna pink dia sesuai dengan Kaklong.
Warna pink terang dia bertenaga dan ceria, namun tak menampakkan pelik pada kulit Kaklong yang tak berapa nak putih ni.

Walaupun jenis matte, ia rasa lembab je pada bibir.
Dah lama pakai pun bibir tidak kering dan warnanya terpelihara.
Paling best, lepas balik dari pergi jalan-jalan haritu, Kaklong tengok warna dia masih lagi elok. Padahal dah pergi makan dan shopping lama juga la.
Syok betul 🖒🖒🖒

Cuma warna macam ni kurang sesuai pula pakai time pergi kedai runcit ke, pergi pasar malam ke, pergi pam tayar ke. Rasa jangok sangat la pulok.
Kene cari satu lagi warna yang natural untk aktiviti yang kurang glemer gitew.

Okay..
Esok Kaklong review satu lagi lipstick.
Yang tu kaler lain pulak..

Wassalam
Previous Post
Next Post

post written by:

2 ulasan:

  1. Honest, match dgn kaklong. Maybe sebab muka kaklong putih and gebu gebas kot, tu sesuai. Next time, pakailah selalu. huhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihi.. Thank youuuu <3
      Tu gambo je. Kaklong ni gelap juga orangnya.
      Pasni pakai selalu la.. :D

      Padam

Tinggalkan jejak. Kaklong nak ziarah. :)