19 Jun 2017

Review Filem The Nice Guys

Salam..

Korang dah tengok ke citer ni?
Filem ni ditayangkan kat pawagam tahun lepas.
Kaklong dah ready dah nak tengok time nampak poster dia tahun lepas.
Pada hari yang dinantikan tengok2 takde pun filem ni dalam show time.
Confuse saya.
Abang cakap, maybe movie ni ditarik tanyangannya atas sebab-sebab tertentu..

Baru-baru ni tengok ia ditayangkan kat TV.
Meh dengar Kaklong review filem The Nice Guy ni


Sinopsis:

Filem The Nice Guys mengisahkan seorang gengster upahan dan seorang penyiasat persendirian yang terlibat secara tidak sengaja dalam satu kes yang sama melibatkan seorang wanita yang terbunuh dan seorang wanita lagi tengah dikejar oleh orang jahat atas sebab-sebab yang tidak dikenalpasti.

Review:

Best sangat!

Paling best adalah skrip yang megandungi humor selamba badak dan chemistry antara kedua-dua pelakon utama iaitu Russel Crowe dan Ryan Gosling. Kaklong tak sangka pula Ryan tu lawak camtu..
Sebenarnya lawak yang dorang buat ni bukan la macam MaharajaLawak tu; tapi lawak yang diselitkan dalam skrip dan situasi awkward yang tak semena-mena.
Kalo ikutkan dorang semua tak buat pun mimik muka yang lawak-lawak..
Namun lawak dorang boleh tahan la jugak bijaknya.

Chemistry antara mereka juga cantik dek skrip yang ditulis dengan mantap.
Dia tak tunjuk yang gengster tu hebat sangat.
Tak tunjuk yang penyiasat tu hebat sangat.
Mereka berdua ni biasa-biasa je, namun hasil kerjasama yang baik membuatkan mereka berjaya menjadi hebat.
Hebat betul!

Tempo cerita ni cukup pantas dari satu babak ke babak yang lain.
Tak terlalu pantas untuk kita terkejar-kejar nak faham, tak meleret untuk kita sempat check phone.
Kes dia pun takde la rumit sangat untuk difahami, namun jalan ceritanya buat kita tertanya-tanya jugak la apa yang sebenarnya berlaku ni..

Perjalanan cerita pun smooth je; takde lubang-lubang.
Kita yang menonton ni enjoy je.
Time tengok citer ni dah dekat nak buka puasa.
Sambil buka puasa tu, mata ni duk tengok TV je sampai tak sedar makan banyak. Haha..

Filem ni takde CGI atau special effect yang hebat-hebat.
Yang ada ialah lakonan yang hebat, skrip yang hebat dan serta olahan cerita yang buatkan penonton terpukau mengikutinya dari awal hingga akhir.

Kaklong puas hati sangat tengok citer ni.
Ada lagi tak citer yang best macam gini?

Best punya pasal Kaklong bagi 9/10☆

Wassalam..
Previous Post
Next Post

post written by:

0 Geng Kaklong:

Tinggalkan jejak. Kaklong nak ziarah. :)