Bahasa Melayu

by - 20.2.17

Salam..

Kaklong share satu status yang menarik oleh anak Sabah kat facebook

gambar viral kat facebook

Lalu ternampak Sis Ayuni Rafilah share satu video yang menarik kat FB
Kaklong pun tekan je la nak tengok dan dengan gigihnya tengok macam abes..


Macam tak percaya betapa menariknya cara mat saleh ni beri penerangan tentang Bahasa Melayu.
Beliau bukan sahaja explain apa itu Bahasa Melayu, malah menceritakan juga tentang sejarah dan asal-usul Bahasa Melayu, fakta mengenai Bahasa Melayu serta pengkelasannya.. Yang Kaklong sendiri pun tak tau (alamak, malunya..)

Malah beliau menerangkan dengan cara yang ringkas tapi padat dan mudah difahami.
Kalau macam ni la cikgu yang mengajar kat sekolah, pasti waktu persekolahan boleh dipendekkan dan semua pelajar dengan mudahnya dapat A.
Sebab senang faham dan straight to the point.

MArilah kita memartabatkan Bahasa Melayu kita..
Siapa lagi yang nak preserve kan, kalo bukan kita, Anak Melayu

Wassalam

You May Also Like

2 Geng Kaklong

Komen la sikit ^^

recent posts