DUAL DRIVE for SMARTPHONE at LAZADA

by - 11.12.16

Salam

ONLINE REVOLUTION akan berakhir esok..
Esok tau..

Cepat-cepat shopping kat LAZADA sekarang..

Okay, sebelom gi shopping, ni ada satu lagi benda yang Kaklong nak share ngan korang..
Haritu fevret Box of Joy Kaklong ialah Manual Chopper kan..
Ni ada satu lagi fevret aka sangat berguna buat Kaklong iaitu:

Dual Drive jenama SanDisk!

Nampak macam flash drive / thumbdrive biasa kan..
Tapi sebenarnya ia sedikit luar biasa..
Hew hew..

Kalo korang tengok betul-betul kan, kat sebelah kanan tu ialah usb drive yang boleh sumbat kat laptop seperti pendrive biasa..

Namun kat sebelah kiri tu pula, bentuk dia pun similar dengan usb cuma lebih kecil khas untuk sumbat kat phone..
Pendek kata rupanya sama dengan charge smartphone korang..
Woooo..

Apa fungsinya?

Erm.. sudah gaharu cendana pula..

Fungsinya of course la untuk transfer file seperti lagu dan gambar dari lappy ke phone dan vice versa

Kaklong suka sangat..
Memandangkan Kaklong busy buat bisnes online sejak 6 tahun lepas (nak masuk 7 tahun); tiap kali amik gambo dengan phone, perlu transfer ke lappy sebab nak update blog..
Terpaksa transfer guna email atau whatsapp atau fb (mana-mana yang convenient at that time), pastu download balik..
Sedar tak sedar, banyak juga guna kuota internet..
Tu yang 7GB, baru 15 hari dah abes kuota *sob sob*

Haa, pastu bila banyak donlod gambo dan lagu mula la phone berat kat..
Scroll satu2 check nak buang yang mana satu..
Akhirnya semua sayang nak buang..

Pasni, takyah buang dah..
Transfer je dalam lappy..
Kalo lappy berat sangat transfer ke external hard disk..
Walaupun confirm tak tengok balik gambo2 tu, tapi tetap sayang nak buang betul tak..

Dual Drive yang Kaklong dapat ni khas untuk Android..
Saiznya 64GB.. Wooo banyak jugak tu..

TAdi tengok offer kat LAZADA RM59. Harga asalnya RM89.
Ada banyak saiz juga tau, palig kecik 16gb, paling besar 128gb.
Alang-alang korang amik la yang paling besaq

Kalo nak beli, terus KLIK SINI, Kaklong dah carikan dah..

Ingat tau, esok last sale..

Bye

You May Also Like

8 Geng Kaklong

  1. laaa..da nak last sale da ke..huhuhu tak sempat

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala, tak sempat ke... Next time ada lg in shaa Allah.. <3

      Padam
  2. xsempat nak beliii..tapi xpe tunggu lazada buat sale lagik.

    BalasPadam
    Balasan
    1. IN shaa Allah ada lagi sale.. Chinese New Year pun dh dekat..

      Padam
  3. memang mudah ada ultra sandisk ni... gambar penuh kat hp trasnfer dalam dia.. hihihihihi

    BalasPadam
  4. bestnya gadget ni kak long, antara wishlist saya selain external hard disk. hehe

    BalasPadam

Komen la sikit ^^

recent posts