WePrint Machine : Idea Bisnes yang Tak Banyak Kerja?

by - 21.9.16

Hai

Masih tercari-cari bisnes apa nak buat?

Meh Kaklong share satu peluang nak?
Peluang ni masih baru sangat, tak ramai buat, jadi siapa yang buat awal2 ni memang beruntung la..

Of course, peluang bisnes ni memerlukan modal permulaan..
Namun yang bestnya, tak banyak kerja dan tak perlu sentiasa berada disamping bisnes tu 24jam.

Memang sesuai untuk solopreneur

Sapa yang tak tau, solo-preneur ni ialah usahawan yang suka bergerak secara solo..
Ala-ala The Lone Ranger gitew..

Okay, mula-mula kita kene pikir apakah masalah orang ramai dan apa yang dapat kita lakukan untuk menyelesaikan masalah tersebut?

Yang pasti, hampir semua orang ada phone kan..
Agak-agak ada berapa ribu gambar yang tersimpan dalam phone tu, dan apa yang dorang buat dengan gambar-gambar tu?

Nak buang sayang..
Apa kata kita sediakan perkhidmatan print gambar nak tak?

Ala, lecehnya..
Kene ada laptop utk transfer gambar, kene ada printer untuk print gambar..
Pastu kene tunggu orang datang amik gambar dia yang dah siap diprint..
Kene letak sorang jaga kedai..
Kene ada kedai..

Lecehnya!

Erm..
Yeke...?

Sebelum korang ketinggalan, meh Kaklong perkenalkan teknologi terbaru:

The Lastest Trend : WePrint Machine

Ini ialah mesin cetak gambar segera terbaru (new instant photo printing machine) yang bole cetak imej direct dari phone yang pertama seumpamanya di Malaysia..

Korang bayangkan vending machine / mesin gedegang yang bole beli air tin tu kan;
Mesin WePrint ni pun macam tu juga, cuma bezanya dia print gambo jadi takde la bunyi gedegang yang epik sangat tu..

Dengan mesin ni korang tak perlu tunggu customer datang pastu transfer gambar pastu cetak apa semua tak payah..
Semuanya customer tu buat sendiri..
Layan diri baq hang...

Macam mana nak print?
Senang je..

Customer korang cuma perlu ada app Wechat dalam phone dia, settled!
Ni step by step melalui gambar..

Kalo rasa tak faham, tengok video pendek ni.. 


Senang kan.. Seminit je dah siap...

Kat mana nak letak machine ni..?

Kepada korang yang ada buat servis photobooth tu, better korang suggest sekali machine ni.
Tetamu yang excited amik gambar dengan props korang yang kiyut miyut tu, bole dorang print out terus gambar-gambar tu..
Sapa kata takde orang nak?
Kalau mesin ni dah depan mata, on the spot bole print, siapa tak nak?

Kaklong sendiri pun ada annual family dinner tau..
Kitorang para sepupu pernah bawak laptop, printer semua tu sebab nak print gambar on the spot..
Ye la kita kan sekali sekala je jumpa, bila lagi nak hantar gambar2 tu kan..
Kalo siap on the spot senang..
Masalahnya kan, pada hari tu pula printer jammed.
Hadoi, ntah mende2..
Takde la gambar kitorang tahun tu..
Mak ayah bukan main excited ingatkan terus dapat gambar..
Masing-masing hampa dan tahun seterusnya baru dapat gambar untuk tahun lepas..
Kalau ada mesin ni, settled!
Yang buat service event dan dinner tu bole sediakan  mesin ni..
Sangat diperlukan!

Paling best letak kat hotel, chalet, kawasan pelancongan camtu..
Bukan semua pelancong ada kamera canggih-canggih kan..?
Cam Kaklong semua gambar dalam phone, pastu mula la banyak sangat dah berat phone..
Nak gi print asyik tak ingat je..
Korang letak kat lobby ke, restaurant ke, cafe ke, sambil lepak-lepak dorang print tak ingat dunia..
Percaya la cakap Kaklong..
Kitorang banyak merungut, "takde ke servis print gambar siap terus? Kan best kalo ada."

PAstu sape yang ada kedai runcit, kedai topup, kedai fotostat, kedai jamu, kedai alat tulis, kedai apa-apa pun bole, korang taruk kat depan kaunter. 
Kalo kedai tu kat area sekolah/kolej/universiti lagi best..
Budak-budak sekolah ni mesti seronok print gambar bff dorang, marka dorang, crush dorang. 
Pastu nanti dorang selit kat file dan kat meja..
Kaklong sokmo wat gitu dulu.. opss..

Sebab kan, gambar dia bukan yang biasa-biasa tau.
Korang boleh pilih design..
Cantek kan..

Tak caya ek..
Meh tengok Kaklong punya..
Kaklong guna gambar dari phone yang berbeza..
Pertama phone Kaklong sendiri (Lenovo), kedua phone abang (samsung note 2) dan satu lagi phone adik (lenovo pixel kecik).

Hasil dia berbeza depend pada kualiti kamera phone tu sendiri..
Tapi memang sangat hampir dengan kualiti gambar asal..

Selain dari bole print gambar biasa, dia juga bole print kat macam-macam permukaan seperti kertas magnet (untuk buat fridge magnet bergambar), bole print kat phone cover (buat cover phone bff, Uuuu, bestnya!)  dan juga buat button badge..

Ni pula keychain gambar Kaklong.
Haha.. Itu posing trademark tu, posing lain tak reti.. :P
Puas hati sangat..!
Comel kan.. ^__^

Kaklong ada buat video pendek pasal 4 item ni kat Channel Kaklong.
Senang-senang, gi la jenguk..

Haaa.. satu lagi..
Sorry, tiba-tiba terfikir..
Korang tau kan dobi layan diri..?
Dalam kedai tu takde orang, ada mesin je pastu orang termenung tunggu baju..

Apa kata buat kedai print layan diri iras-iras dobi tu?
Kelasssss kau jahhh...
Letak la 3 4 biji mesin ni untuk permulaan..
Pastu upgrade lagi beberapa biji sampai penuh kedai..
Kan best tu..

Perlu ke jaga kedai tu hari-hari?
Tak perlu pun..
PAsang cctv dan monitor dari rumah sambil main game..
Perghhhh!
Haven baq hang...

Pastu kat mana lagi nak letak?
Kat mall, kat pusat bowling, pusat snuker, karaoke box, tempat orang main game capcom tu..
Area tu memang juicy!
Uuuu..
Kalo ada kat mall, hari-hari Kaklong print gamaknya..

Kaklong ni suka buat scrapbook tau..
Tu yang excited sangat tengok benda camni?
Tak caya?
Nanti Kaklong tunjuk scrapbook Kaklong..

Kat Mana nak Beli WePrint Machine?

LibertyPrinting.Com.My ada sediakan pakej lengkap untuk machine ni.
Atau KLIK SINI Kaklong dah direct korang terus ke mesin tu...

Owh, baru-baru ni dorang ada buat press release tau...

Latest trend in instant photo printing -  WePrint.

Kuala Lumpur, 27 June 2016 – WePrint, the high quality instant photo printing machine connected via WeChat app, has been gaining popularity in exhibitions and roadshows since it was brought into Malaysia in 2015. 

Simple and easy steps to print
All you have to do is: open WeChat app on your smartphone, scan the QR code shown on the machine, upload selected photo from your phone, insert the ID code shown on screen. A high quality hard copy will be printed in just 60 seconds!

The First WeChat Instant Printing Machine in Malaysia
“WePrint is the very first WeChat instant printing machine in Malaysia. Many Malaysians have already seen it in some of the major shopping malls or exhibitions. Since entering Malaysia in 2015, we have created much awareness in hundreds of roadshows and exhibitions, having thousands of followers on Wechat, printing thousands copies of photos in any one event. From these events and the database collected, this machine is showing itself to be a business tool with great profit potential.” said Json Tan, Managing Director of WePrint. 

Indeed, beyond being an instant photo printing machine, WePrint is a great marketing tool for any business. It is designed to help advertisers recruit WeChat followers through on-ground events and activities. Businesses will not only be able to advertise on screen but also incorporate brand or product in a pre-designed photo template. The public will be exposed to the advertisement while waiting for their photos to be printed as well as bring a copy of the printed photo with brand message or product information home with them. 

“WePrint is a powerful marketing tool with great business potential.  Catering to the needs of different businesses, we have sold to retail outlets the machines to entertain their guests, provided rental or leasing services to event management companies, charged advertising fees to different advertisers. Most important, it is a viable advertising tool for almost any type of business, such as F&B, entertainment, beauty, bridal, hotel, supermarket, tourism, advertising, media, jewelry, telecommunication, automotive, property, electronics, gym, education, charity etc.” Json remarked further.

Ideal for any corporate or private functions
For any corporate or private functions, WePrint is always a crowd pleaser, attracting people from all walks of life to print their favourite photos onto different material, including photo paper, magnetic paper, button badge and phone casing. For the advertisers, they can use the machines to attract followers, collect database, and engage the followers more effectively through this popular social media platform - WeChat.  

“I am glad that WePrint has been gaining popularity in exhibitions and roadshows.  We are able to garner numerous enquiries leading to closed deals when we participate in these events as business people saw how it is able to attract the crowd. Recognized brands across different industries such as One Utama, Neway, Celcom, GSC, Acson, Revlon have engaged us for their events in Klang valley and other states, some on a long term basis.” Json added.

“We believe that this is the right time for us to expand this business further by partnering with distributors nationwide to bring this powerful marketing tool to every corner of Malaysia.” Json ended the interview with a positive note. 
Visit www.libertyprinting.com.my to find out more about WePrint.

About Liberty Printing
Liberty Printing is a heat transfer printing machine and material supplier in Malaysia. WePrint machine is exclusively imported, managed and distributed by Liberty Printing since 2015. 

Pikir masak-masak, tapi jangan lama sangat tau.
Lepas dah grab dan letak kat satu tempat, habaq kat Kaklong..
Tulis je kat komen bawah ni dimana lokasi WePrint tersebut dan Kaklong akan maklumkan kepada Kelab Zombie Selfie Malaysia dan kami akan hantar rombongan gi serang machine korang tu..

Best of luck ya..

Bye

You May Also Like

15 Geng Kaklong

  1. yg keychain tu chomel la...rs nk buat gak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan.. Kaklong pun bajet2 nak buat free gift untk kastemer (berangan..) :P

      Padam
  2. Wah, menarik bisnes ni... kalau ada modal memang nak buat la

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu la.. Kalo ada RM8000 ni Kaklong nak beli satu letak dalam rumah je kot.. Haha..

      Tak pon kat lobby flat Kaklong ni..

      Padam
  3. Aida letak kat opis sebuah ha ha :-)

    BalasPadam
  4. Balasan
    1. KAn,, Naseb la tak berapa nk kaya nak grab satu. :D

      Padam
  5. wah bagus la...memudahkan kerja

    boleh juga untuk orang lain buat extra job

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan aRz.. Orang kata duduk diam dapat duit..
      Bole jadi pasif income ni.. (y)

      Padam
  6. macam aRz ni jarang sangat print gambar nanti boleh cuba

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama la..
      alas nak gi kedai..
      Area sini kebanyakan kedai ttup pukul 6ptg. Ahad pun tutup juga..

      Padam
  7. A'slm'kum. Saya berminat utk lebih tahu.. Saya tinggal di kepala batas, penang..
    bagaimana boleh bertemu k long chan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikummussalam Megat. Saya tak jual machine ni.
      Bole klik link ni untuk hubungi penjual : http://www.libertyprinting.com.my/categories/Machine/WePrint-2.0-Machine/WePrint-2.0-Machine/

      Padam

Komen la sikit ^^

recent posts