Tak Tau Nak Letak Gambar Apa kat Instagram

by - 23.9.16

Hai.

Salah satu perkara yang Kaklong duk pikir la ni ialah Instagram.
Kaklong macam tak pandai nak guna app tu..
Dia cuma taruk gambar dan like je kan..

Malangnya Kaklong tak teringat nak taruk gambar..
Pastu bila teringat, tak tau nak taruk gambar apa pula...
Hohoho...

Kaklong ada suarakan hal ni kat facebook dan kawan-kawan cakap:

a) TAruk gambar banyak-banyak

b) like gambar kawan-kawan

c) selfie selalu

d) amik gambar yang cantik dipandang mata

e) update ig dan terus share ke fb dan twitter

Masalah utama ialah nak amik gambar apa..
Hahaha...

Takde idea...

Teruknya..
Kemanakah perginya kekreatifanku ini..

Masalah kedua ialah tak teringat pun nak buka ig..
Kenapa ek..

FB hari-hari ingat, kenapa IG tak?
Mungkin ke kerana takde connection kat situ?
Rasa macam tawar..
Rasa macam takde apa-apa yang excited nak ditengok..

Mungkin kene follow orang yang kita suka supaya excited nak tau dia post ape harini..
Betul tak..?

Contohnya korang ada bff mesti nak tau dia post apa kan..
Pastu post balik benda yang lebih kurang sama pastu masing-masing like..
Baru rasa ada connection..

Betul tak?
Ke Kaklong merepek je ni..
Hahaha..

Mungkin juga Kaklong patut buat misi.
Senaraikan dulu benda setiap hari, dan start post ikot senarai..
Mungkin ini bole bantu Kaklong warm-up kat instagram..

Yeke..?

Jap ek..

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

Godek-goek tadi; jumpa ni:


Alaaaa...
Tengok la tu..
First sekali dah self-potrait..
Camana ni...
Kite ni dah la tak pandai selfie..

Kaklong suka je amik gambo, tapi tak pandai amik gambo diri sendiri..
Kalo orang lain amikkan okay je..

Tu la Kaklong kagum tengok orang amik selfie..
Camana dia buat pun Kaklong tak tau la..

Siapa yang tak tau nak letak gambar apa, jom la join Kaklong buat cabaran ni...
Takde la rasa kesorang sangat..

Cabaran 30 Hari Instagram.

Bye

You May Also Like

8 Geng Kaklong

  1. Menarik cabaran ini!

    Siqah dulu aktif IG. Sekarang dah malas kak long. Malas nak edit gambar, cari gambar sebab konon nak feed cantik tapi lastly hampeh 😅😅😅🙈🙈🙈

    Good luck kak long dalam cabaran ni :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe.. Maceh..

      Kaklong pun tak reti gak IG tu.. Saje nak belajar2 menyesuaikan diri. Hoho.

      TQ Siqah.. ^_^

      Padam
  2. samalah kita, tak tau nk share apa dekat instagram haha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mungkin instagram tu tak sesuai utk kita.. *sob sob*

      Padam
  3. yui dok aktif kat ig bsnes je.tu pun kdg kgd..huuuh

    BalasPadam
  4. semoga berjaya kaklong

    BalasPadam

Komen la sikit ^^

recent posts