Pengembaraan Mencari Kurus Day 23

by - 8.9.16

Hai.

Berat turun : 600gram

Day 23 memang tak diet langsung...
NAmpak kan..
Slow2 je je diet berubah sehingga la tak diet langsung..

Sarapan makan roti bun 2 biji bersama jem dan peanut butter (amik kau)

A photo posted by KakLong (@kaklongchan) on



Tengahari tak makan..
Dinner : Dalam pukul 6ptg gitu makan Kenny Rogers Roaster...
Tak caya?
Tengok atas tu..

Ngaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Apakah yang berlaku ke atas diriku?
TIdakkkkkk

Siap air coklat yang manis tu lagi..

Otw balik rumah perut rasa penuh sangat..
Dah ler jeans macam longgar sikit, pi makan manis pulak..
Wooooooo

Balik rumah mengadu kat Angah, "Bakpe Kaklong payoh nok konsisten. Sedih la camni. Sia2 je diet."

Angah kata, :Angah pun gitu gok."

Pastu dia suggest diet lain yang dia pernah buat masa join kelas aerobik dulu.

Pagi makan 3-4 biji telur
(dengor gini Kaklong terus takde mood.
Kaklong bukan la anti-telur, bole je makan telur tu dnegan syarat makan ngn nasik ke, makan ngn mi ke, makan masak lauk2 ke, supaya tak hanyir sangat..
Makan macam tu je, taruk garam sikit hanyir la.. 3-4 biji pulak tu..
Tidakkkkkk)

Tengahari makan ayam/ ikan/daging panggang bersama brokoli..
Angah cakap, bila makan brokoli berat badan cepat betul turun..
Kaklong rasa serba salah pulak..
Brokoli tu GMO, tu yang Kaklong elakkan diri dari menjamah mereka.

Malam pun makan yang daging panggang juga dengan brokoli..

Tapi Angah sendiri pun tahan seminggu je diet ni sebab bosan...

Takpe la, kita cuba je masa yang bole..

Air amik 1,5liter (ai, kurang lagi)

Exercise tak buat..

Bye

You May Also Like

6 Geng Kaklong

  1. Pagi makan roti wholemeals 2 keping, tengahari 2 keping, petang 2 keping. Air masak 3 - 4 liter sehari. Nasi cuma seminggu sekali je makan (portion sikit). Sebulan saya berjaya turunkan 5kg (memang kerja gilalah masa ni) tapi sebab nak #perasanSlim punya pasal. Sekarang tinggal nak maintain je lepas setahun setengah saya kawal berat badan (part maintain ni yang payah kalau tak kuat semangat).
    Anyway.. teruskan usaha.. moga berjaya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Makan roti dengan apa.. Kosong je ke.. Huhuhu..
      In shaa Allah saya cuba..
      NI pun dah lama tak diet balik..

      Terima kasih saya akan terus kuatkan semangat. Chaiyuk2!

      Padam

Komen la sikit ^^

recent posts