Kimchi yang .....

by - 9.9.16

Hai

Dah lama nak makan kimchi..
Ada la dalam 4 tahun juga..
Tapi tak berkesempatan dan takut2 juga..
Takut tak sedap..



Kaklong kurang minat makanan masam..
Dan setahu Kaklong Kimchi ni jeruk, mesti masam kan..


Time shopping kat pasaraya Kaklong terpandang juga macam macam jenis kimchi..
Kebanyakannya bekas besar (dan mahal juga)
Sayur jeruk pun mahal ek..?

Nak beli bekas besar takot tak kene selera, buang pulak..
Membazir tu..
Tu la yang asyik batalkan niat nak beli kimchi

Satu hari tu Kaklong terpandang objek ni kat freezer pasaraya.
Kecik je muka dia..
RM8.90..
Mahal la untuk sekecik macam ni..
Tapi ok je kot nak rasa kan..

Sekali TAK SEDAP rupanya Kimchi ni!!!

Huuuuuuuuuuuuuu

Tak sangka rasa dia macam tu..
Dislike! Dislike! Dislike!
Out of 5 star, I give 1 star only..
Tu pun sebab minimum 1 star..

Sabar je la aku...

Makanan macam ni pun orang cipta ke?
Why?
Whyyyyy?

Kenapa cipta makanan yang rasanya seteruk ini?
Apakah yang telah berlaku ke atas dunia yang indah ini?
Mengapa taste kamu orang teruk sangat?
Whyyyyy?

Kaklong punyalah kecewa kan, terus mengadu kat facebook.. (hahaha..)

Kemudian ada orang komen tau..
Komen tu sangat bermakna..

Nak tau gi la tekan..

Satu komen bagitau, "kimchi kat kedai memang tak sedap. Yang homemade punya baru sedap"
Pastu dia punya baik hati dia pegi tag Kaklong kat page homemade kimchi tau..
Dah la kawan baru tu..
Very friendly.. ^__^

Satu lagi komen bagitau, "saya buat kimchi sedap"
Pastu Kaklong tanya ada tulis kat blog tak (kalo ada Kaklong nak pegi godek)
Tapi kan, dia punya baik ati, dia pegi tepek terus link ke resepi kimchi kat blog dia.
Baiknyaaa. Dah la kawan baru juga tu..
Kaklong hepi sangat...

Belom berkesempatan lagi buat kimchi ni sebab busy sikit..
Tapi dah beli sayur dah.. Rasanya nak buat malam ni la, in shaa Allah..

Kalo korang nak try klik je link tu,, ada resepinya kat situ.

Bye

You May Also Like

8 Geng Kaklong

  1. kimchi, sushi ni agak kurang kena dengan tekak saya yang lebih selesa dengan nasi kandar hhhihi

    selamat menikmati hidangan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi.. Nasi kandaq memang takleh lawan...
      MAlangnya Kaklong masih belom jumpa hat sedap kat Penang ni.. :'(

      Padam
  2. Mummy ni tekak melayu asli.. tak reti nak makan kimchi ni.. Maybe one day bole cuba kot.. hehhe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama la Mummy.. Tu yg terkejut lepas makan kimchi dlm pack tu.. XD

      Padam
  3. Kak Long.. nanti tempek resepi kimchi kat sini.. mana la tau, tergerak hati nak cuba nanti.. Macehh kak Long..

    Anw Tq ! Mummy balas jejak .. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. In shaa Allah.. Nanti Kaklong tepek..
      Tq tau balas jejak.. ^^

      Padam
  4. Rasa nak tutup muka pulak... haha! Auni buat kenalah pada tekak... kalau tetap tak sedap resepi auni bagi tu jangan kecam auni ye. Sebab tuan suami selalu compare kimchi dia makan kat kedai dengan auni buat, dia lagi suka auni punya. Haha

    Anyway thanks kaklong for kredit. Sayang kaklong!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kaklong has left a new comment on your post "Kimchi yang .....":

      Hehe.. Kalo tuan suami suka, mesti cik abang Kaklong pun suka..
      Dah siap dah tu, belom makan lagi.. Kalo rajin jap lagi nak masak nasik..

      TQ tau Sha.. Lebiu too.. :*

      Padam

Komen la sikit ^^

recent posts