5 Cara buat Pelanggan Datang Membeli Lagi?

Salam...

Dah try Centerest?

Kalau belum, Kaklong ada explain mengenainya kat SINI.

Melalui Centerest korang dapat menguruskan jualan dengan lebih mudah.
Selain dapat buat Laporan Jualan dengan lebih pantas, korang juga dapat membina Customer Database (Pangkalan Data Pelanggan) tanpa perlu rekodkan berkali-kali.

Okay, hari ni Kaklong nak share 5 Cara Buat Pelanggan Datang Membeli Lagi.
Cara Buat Pelanggan Yang Pernah Membeli Datang Membeli Lagi
Panggil mereka
Apa itu pelanggan sedia ada?

Pelanggan sedia ada ialah orang yang pernah membeli dari kita sebelum ni.

Menjual kepada pelanggan sedia ada adalah lebih mudah daripada menjual kepada stranger.
Ini kerana pelanggan sedia ada dah tahu kewujudan kedai kita, tahu apa yang kita jual, tahu harga yang kita jual, tahu sebagus mana servis yang kita tawarkan dan paling best merasai sendiri kualiti produk yang kita jual.

Oleh itu, apakah kebarangkalian mereka kembali membeli lagi?
Sangat tinggi!

Namun begitu ia memerlukan effort.

Berikut adalah 5 Cara nak buat pelanggan datang membeli lagi.


1) Bungkusan Berserta Logo

Bungkuskan belian pelanggan dalam plastik/kotak yang dicop dengan logo atau nama kedai/brand.
Secara logiknya, mereka akan terlihat logo tu berkali-kali apabila mereka gunakan untuk menyimpan barang lain.
Kesannya, bila nak membeli, dorang akan teringat kedai kita.

Itu yang syarikat gergasi seperti KFC, Tesco, Giant buat.
Dorang letak logo besar-besar dan tinggi-tinggi kat setiap cawangan.
Setiap kali pergi dan balik kerja pasti tak boleh elak dari ternampak logo tu.

Bila kata nak beli barang dapur, teringat Tesco, Giant.
Bila nak makan ayam goreng, teringat KFC.
Tak boleh tak teringat sebab hari-hari dorang duk ingatkan kita.

Memandangkan kita belum jadi syarikat gergasi, maka kita buat dalam skala kecil dulu.


2) Ajak datang membeli.

Tak seronok dapat sms yang tulis, "Hai, dah lama tak nampak. Meh la datang membeli di kedai saya lagi". Kalau tiap-tiap minggu dapat sms macam ni, confirm kena block terus.

Habis tu macam mana nak ajak?

Bagi sms ni, "Hai, kami mengadakan jualan Hari Merdeka bermula 20 hingga 31 Ogos 2017. Diskaun dari 20 hingga 50%"

Atau, "Offer : Mulai hari ini, setiap pembelian RM100 ke atas akan dapat percuma mangkuk tingkat jenama XYZ. Hanya untuk 100 pelanggan pertama."

Tawarkan sesuatu dalam jemputan.
Kalau la dorang tak datang pun, at least kita berjaya mengingatkan mereka akan kewujudan kita.

Jangan kerap sangat tau.
Dapat dua tiga kali setahun dah cukup.


3) Cross-Sell

Cross-sell ialah jualkan barang yang compatible dengan barangan yang pernah customer tu beli.
Contohnya sebelum ni dia beli maskara, kali ni kita offer lipstick pula. Next time kita offer blusher.

Contoh lain pula, haritu dia beli joran, harini kita offer lure pula. Next time offer la tali tangsi ke apa ke.. Kaklong pun tak tau juga. Kaklong tak memancing. Huhu..

Logiknya, pelanggan mungkin tak membeli barang yang sama setiap bulan (sebab dah ada atau belum habis lagi)
Dengan offer barang lain yang compatible, kemungkinan besar dia akan beli.


4) Birthday Coupon/Voucher

Ni paling best.
Dapatkan tarikh lahir customer dan bila sampai tarikh atau bulan kelahiran mereka, terus hantar sms atau email ataupun pos birthday card. Wish dorang Happy Birthday dan bagi kupon potongan 50% atau baucer RM30.

Kalau dorang tak datang pun, at least kita dah ingatkan tentang kedai kita.


5) Membership Card

Yang ni semua syarikat gergasi buat.
Korang boleh buat kumpul mata ganjaran dan tebus dengan baucer tunai.
Atau bagi diskaun 10% kepada ahli.
Atau offer setiap bulan ada 10 item (contohnya) yang dijual dengan harga diskaun kepada ahli sahaja.

Ada tu yang buat setiap kali gunting rambut akan dapat 1 cop.
Kumpul 10 cop dapat gunting rambut percuma.

Membership card ni juga dikenali sebagai Loyalty Card bertujuan supaya customer tu setia dengan kita.

Itulah 5 Cara yang korang boleh gunakan untuk buat pelanggan datang membeli lagi.
Ada banyak lagi cara lain korang boleh explore.

Namun untuk merealisasikannya Customer Database  perlu disimpan.
Sistem membership card tu adalah salah satu sistem database pelaggan.

Selain tu korang boleh simpan melalui Centerest.
Disamping dapat rekodkan jualan secara sistematik ia juga dapat menyimpan data pelanggan.

Semoga bermanfaat.

P/S: Nak tulis pasal apa lagi ek...

9 Tips Membida di Chilindo

Salam..

Dah baca kisah Kaklong shopping di Chilindo?

Okay, kali ni Kaklong nak share 9 Tips Membida di Chilindo.

chilindo.com
Tips ni Kaklong guna-pakai time bidding.

Kenapa perlu tips ni?

Tips ni hanya peringatan supaya korang tak rugi membida di Chilindo tu nanti.
Bidding ni sangat addicting dan buat kita over-excited tau..
Sebelum rugi, better peringatkan diri sendiri..

Apakah 9 Tips Membida di Chilindo?


1) Tetapkan maksimum bid

Sebelum mula membida korang tetapkan harga maksimum yang korang sanggup bayar untuk barang tu. Contohnya : max nak bayar adalah RM5 je untuk screwdriver ni.

Lepas set harga tu, baru start bid. 
Bila harga tu dah lebih RM5, berhenti membida.Tunggu next bid. 

Selepas 3x bid screwdriver tu, korang akan dapat harga average yang orang sanggup bayar. Contohnya RM8 untuk screwdriver tu.
Pastu korang decide, berbaloi ke bayar RM8 untuk scredriver tersebut?

Kalau berbaloi, naikkan max bid kepada RM8 dan dan bid sekali lagi.
Kalau ta berbaloi, lupakan screwdriver tersebut dan beralih ke barang lain.


2) Compare dengan harga paling murah korang boleh dapat.

Sebelum bid cuba ingat kat kedai paling murah korang boleh dapat berapa.
Ada tak jual kat kedai RM2? Ada tak kat Daiso? Ada tak kat pasar malam. Berapa harganya kalo beli kat sana?

Kalau tak tau harganya (contohnya beg tangan, kasut sukan, basikal), cuba search kat marketplace lain harganya berapa.

Kemudian tetapkan maksimum harga seperti tip pertama tadi.


3) Nak pakai ke tak?

Sebelum bida tanya diri sendiri nak pakai ke tak barang tu?
Kalau taknak pakai, jangan beli.. Rugi je..


4) Elakkan Barang Elektronik

Ramai yang komen barang-barang tu kualiti pasar malam.
Oleh itu ada kemungkinan barang-barang elektronik dia murah rosak atau tak tahan lama.
Warranty pun mungkin tak ada.

Mungkin dia ada polisi pemulangan semula dan sebagainya, tapi leceh la..
Apalagi kalo barang tu dalam 5 ringgit camtu..

BArang elektronik better beli kat kedai elektronik dan berkualiti.
Nak pakai lama kan..


5) Stop bila over-excited

Selepas membida beberapa barang, korang akan rasa seronok dan over-excited.
Terutama bila last-last minute orang lain pula dapat..
Apalagi masa bida tu 15 minit, setengah jam gitu..
Rasa geram je bila kena start balik..

Bila dah over-excited macam ni, better stop kejap..
Kembali semula ke realiti.
Lepas bertenang dalam setengah jam camtu, baru bid semula.

Kenapa kena bertenang setengah jam?
Sebabnya, pada awal bid tu niat nak dapatkan barang murah.
Bila over-excited niat tu dah berubah kepada nak menang.
Terutama apabila tengok orang yang sama tu je duk lawan bid.
Geram tau...
Tak puas hati kalau tak menang..

Last-last menang dengan bayar RM39, padahal kat kedai RM9 pun boleh dapat.
Jangan jadi macam Pak Kaduk. 
Menang sorak, kampung tergadai.


6) Jangan lawan bidder Thailand

Tengah-tengah syok bid tetiba muncul bidder dari Thailand bid harga tinggi-tinggi. 
Lagi kita bid, lagi dia lawan.
Terutama jenis yang auto-bid tu..

Jangan layan sangat... Jangan lawan..
Bagi je dia menang dan tunggu next bid.


7) Jangan bid pada saat-saat akhir

Nampak ada 5 saat lagi nak abes bid, tinggi pulak tu harganya..
Time ni jangan bid.

Sebabnya ada kebarangkalian korang bid serentak dengan sorang atau dua orang lagi bidder.
Time klik tu korang nak bid RM15.
Lepas refresh, tengok-tengok harganya jadi RM24.
Dah la korang pulak highest bidder tu.

OMG! Kenapa macam tu..?
Sebab kebarangkalian RM15 tu dapat kat Si A, RM19 dapat kat Si B dan RM24 dapat kat korang..
Percayalah, Kaklong dah kena..

Tinggal 5 saat lagi, biarkan je dia pergi.
Tunggu next bid.


8) COD

Dah berjaya dapat 20 barang dengan harga rendah?
Tahniah!

Kena bayar berapa? 
RM124+RM8(kurier)

Jangan kurier, guna COD. BArang sampai baru bayar.
RM124+RM12 (COD). Bayar je extra RM4 tu.

In case barang tak sampai takde la rugi.


9) Sila bayar, Jangan buat don't know je.

Ada juga orang bagi tips, "bid je pastu jangan bayar. Nanti barang dalam cart tu akan hilang. Hihi."

Jangan buat macam tu.
Walaupun dia tak kenal kita, Allah tau apa kita buat kan..
Perbuatan kacau bid tu dah buang masa dan tenaga orang lain yang serius bidding..
Dalam dunia yang tak cukup masa ni, ada saudara kita yang curi masa bidding barang murah untuk kegunaan asas.
Dan disebabkan kita yang "suka-suka bid tapi taknak bayar pun" ni dorang dah rugi banyak masa dan data internet.

Tolong jaga akhlak.
Jangan sampai orang Thailand anggap, "Orang Melayu Islam Malaysia ni 80% bid tapi tak bayar. Teruk betul orang Melayu Islam Malaysia."

Tak pasal-pasal dah Melayu kena, Islam kena, Malaysia pun kena; hanya kerana kita "suka-suka".
Jangan kerana nila setitik, rosak susu sebelanga.

Semoga tips ini bermanfaat.. 
Happy bidding :>

Kembara Jom Jimat Elektrik

TELOK PANGLIMA GARANG, 27 JULAI 2017 – Seramai 26 orang pelajar dan 3 guru pembimbing dari SMK Telok Panglima Garang (SMKTPG), Kuala Langat, Selangor telah berkunjung ke Taman Seri Medan yang terletak di Telok Panglima Garang untuk menjalankan program Kembara Jom Jimat Elektrik sempena pertandingan Toyota Eco Youth (TEY) 2017SMKTPG dipilih mewakili negeri Selangor dalam program tersebut di peringkat kebangsaan. Kumpulan pelajar dari SMKTPG yang dikenali sebagai Team Eco Panglima ini telah menjalankan program Kembara Jom Jimat elektrik selama 3 bulan. 


jimat elektrik, smk telok panglima garang, jom jimat elektrik, toyota eco youth, team eco panglima
Team Eco Panglima bersama guru pembimbing, Pn. Norazimah yang berdiri dua dari kanan


Meningkatkan kesedaran kepada penduduk tentang kepentingan menjimatkan elektrik


Tujuan program Kembara Jom Jimat Elektrik ini adalah untuk meningkatkan kesedaran kepada penduduk Taman Seri Medan tentang kesan penggunaan elektrik yang berlebihan kepada alam sekitar. Kesan penggunaan elektrik yang berlebihan ini membawa kepada pemanasan sejagat. 

Menjadi tanggungjawab Team Eco Panglima untuk memberi kesedaran kepada penduduk setempat akan kesan negatif penggunaan elektrik yang berlebihan ini disamping memberi tips menjadi pengguna yang bijak kepada penduduk Taman Seri Medan. 



jimat elektrik, smk telok panglima garang, jom jimat elektrik, toyota eco youth, team eco panglima
Bersama salah seorang penduduk Taman Seri Medan ketika menjalankan soal selidik

Pn. Norazimah Abd Talib selaku guru pembimbing Team Eco Panglima berkata, "Kami telah menyebarkan risalah tentang penggunaan serta kepentingan penjimatan elektrik kepada para penduduk di Taman Sri Medan tersebut. Disamping itu, kami juga menerangkan cara-cara untuk menjimatkan elektrik, seterusnya mengurangkan kadar bayaran bil elektrik."


jimat elektrik, smk telok panglima garang, jom jimat elektrik, toyota eco youth, team eco panglima
Bunting Kembara Jom Jimat Elektrik di Taman Seri Medan
"Melalui pemerhatian dan maklumat yang kami peroleh ketika pertama kali beramah mesra bersama para penduduk Taman Sri Medan, kadar bayaran bil elektrik mereka mencecah RM200 - RM500. Walau bagaimanapun, kami telah mencadangkan beberapa langkah untuk mengurangkan jumlah bil tersebut. Lawatan kali kedua pada bulan Julai, kami memperoleh keputusan yang agak mengejutkan di mana terdapat penduduk yang berjaya mengurangkan jumlah bil mereka daripada RM500 kepada RM200 ke atas dengan menggunakan langkah-langkah yang dicadangkan oleh kami."

Beliau mengakhiri wawancara dengan berharap agar lebih ramai lagi penduduk dapat mengurangkan kadar bayaran bil elektrik di samping dapat mengurangkan kesan penggunaan elektrik yang berlebihan kepada alam sekitar.